Blogs

Bereikbaar via Whatsapp

We merken dat veel medewerkers van Werkwijzer en natuurlijk ook kandidaten ons snel willen bereiken. We zijn telefonisch en per mail altijd goed te bereiken, we merken dat wij steeds vaker gebruik maken van WhatsApp. Er handig om tussendoor even snel een vraag te stellen of om te solliciteren! Let op: niet appen tijdens je werk, maar in de pauze!
›››

Werkwijzer op de heftruck deel II

Op zaterdag 16 december was het zo ver: examendag! Een spannende dag: veiligheidsschoenen gepoetst en de e-learning module van WTD doorgenomen, We waren er klaar voor.
›››

Werkwijzer op de heftruck Deel I

Afgelopen jaar heeft Werkwijzer veel samengewerkt met WTD Opleidingen. Veel van onze uitzendkrachten hebben in 2017 het logistiek paspoort of delen daarvan behaald. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de ervaringen van onze medewerkers. Door ons goed in te leven in onze medewerkers en opdrachtgevers, kunnen we nog beter werken.


›››

Ontbijt: flexibele arbeid en de juridische consequentie

Vanochtend was het zover: de ontbijtbijeenkomst in het kader van reeks Werkwijzer informeert. Tijdens deze ontbijtsessie zijn wij ingegaan op flexibele arbeid en de juridische consequenties.


›››

Werken in de zorg

De zorg is een mooi vak en kan soms heftig zijn. Je staat dichtbij je cliënten waardoor je emotioneel tegen een stootje moet kunnen. Leuke momenten worden afgewisseld met minder leuke. Zo ben je de ene dag een engel die goed voor dementerende ouderen zorgt, de andere dag heb je te maken met lastige familieleden.
›››

Afschaffing sectorverloning uitzendbranche

De laatste weken is er veel te doen over de sectorverloning in de uitzendwereld. De reden daarvan is de publicatie in de staatscourant op 24 mei jongstleden. In dit artikel staat beschreven dat de sectorverloning afgeschaft wordt voor uitzendondernemingen. De reacties op deze publicatie waren nogal wisselend. Werkwijzer is niet rouwig om dit besluit van minister Asscher. In mijn blog licht ik toe waarom.
›››

Opleidingen in de procesindustrie

Zoals eerder al geschreven is het voor producerende bedrijven steeds moeilijker om goed geschoold personeel te krijgen. In onze zoektocht naar personeel voor de procesindustrie komen wij vaak de opleiding Vapro tegen, ook onze opdrachtgevers vragen hiernaar. Nieuwsgierig als wij zijn vroegen wij ons af: wat is Vapro en wat kan je met de opleiding?
›››

Hydrauliek

In onze vorige blog gaven wij het al aan. De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, vakkundig en geschoold personeel is steeds moeilijker te vinden. Van sommige van die werkvelden is het niet helemaal duidelijk wat het precies inhoudt en hoe leuk het is! In deze blog gaan wij in op de hydrauliek.
›››

Procesindustrie

In onze vorige blog gaven wij het al aan. De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, vakkundig en geschoold personeel is steeds moeilijker te vinden. Van sommige van die beroepen is het niet helemaal duidelijk wat het precies inhoudt en hoe leuk het is! In deze blog gaan wij in op de procestechniek.
›››

Werkwijzer zoekt met je mee!

Economisch gezien schijnt de zon weer in Nederland. Bedrijven groeien en er wordt weer geïnvesteerd. Er komen ook steeds meer vacatures en gelukkig daalt de werkeloosheid nog steeds. Eind maart van dit jaar was de werkeloosheid 5,1 % van de beroepsbevolking (bron: cbs)
›››

Werkwijzer zoekt elektrotechnici!

De arbeidsmarkt trekt weer aan, zeker in de techniek. Met name in de elektrotechniek. Wij vertellen je graag meer over onze vacatures.
›››

Werkwijzer informeert: Eigen Risico

In het kader van “Werkwijzer Informeert!” organiseren wij de volgende bijeenkomst: Loondoorbetalingsplicht bij ziekte, eigen risicodrager of niet?  

Sinds 1 januari 2013 is de wet BeZaVa ingevoerd, ook wel de modernisering Ziektewet genoemd. Met de invoering van deze wet is de werkgever ook financieel verantwoordelijk geworden voor (ex-) werknemers die ziek uit dienst treden.
›››

Uitzendkrachtenborrel 16 december 2016

Uitnodiging voor onze uitzendkrachten, iedereen heeft ook een e-mail ontvangen!
›››

Waarom werken met uitzendkrachten?

Voor werkgevers zijn er een aantal manieren om medewerkers aan te nemen. Werkgevers kunnen zelf personeel in dienst nemen, maar dit kan ook door zzp-ers in te zetten en werkgevers kunnen een uitzendbureau inschakelen.  

Dit laatste gebeurt vaak in een drukke periode, bijvoorbeeld in de periode dat de gewassen geoogst moeten worden of wanneer er extra werk is in de fabriek. 

Er zijn meerdere reden om gebruik te maken van een uitzendbureau. In mijn blog zal ik een aantal motivaties geven en toelichten.
›››

Tips voor je sollicitatiegesprek

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Om het iets minder spannend te maken geven we een paar tips.
›››