Goede voornemens voor 2020: een nieuwe baan

Categorie
Nijmegen
Datum
20 december 2019

Werkwijzer helpt je een handje op weg met enkele tips en tricks om in het nieuwe jaar jouw droombaan te vinden, zodat jij kan zeggen: “YES! Ik heb een nieuwe baan!”

Een nieuw jaar betekent voor veel mensen een nieuwe, frisse start óf een nieuwe baan. Een goed moment om stil te staan bij je nieuwe wensen en doelen voor het komende jaar. Meer sporten, meer sociale activiteiten, gezonder eten, minder drinken, je kent het wel: goede voornemens. We hebben een aantal medewerkers ook gevraagd wat hun goede voornemens zijn voor het komende jaar. Het was erg divers maar tóch kwamen de meest populaire goede voornemens vaak voorbij.

Maran (Zorg): “Meer bewegen, minder eten en drinken”
Jeep (ICT-er): “Bouw van zwembad afmaken"
Debbie (administratie): “Ik wil (weer) stoppen met roken"
Michaela (facilitair medewerker): “Gezond blijven! Dat lukt al 52 jaar, dus daar gaan we gewoon mee door”
Margerethe (facilitair medewerkers): “Meer sporten om af te vallen”
Anne (Zorg-Recruiter): “Meer drinken, meer vakanties”
Rene (Project leider): “Meer quality-time met mijn vriendin!”
Ellis (Re-integratie begeleider): “Meer genieten van vrije tijd”
Eli (Recruiter): “Precies hetzelfde doen als dit jaar”
Daan (productie medewerker): “Op vakantie naar Australië”
Roberto (Deur afhanger): “Een huis kopen met mijn vriendin”
Ruben (Machine operator): “Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen”
Mohammed (Teamleider): “Duurzamer leven”
Olivier (Directeur Werkwijzer): “Meer mensen aan het werk helpen in Nijmegen”

Is jouw goede voornemen voor 2020 een nieuwe baan?

Heb jij nieuwe en goede voornemens op carrière gebied? Wil je 2020 fris beginnen met een nieuwe baan? Werkwijzer helpt je een handje op weg met deze tips om in het nieuwe jaar jouw droombaan te scoren, zodat jij kan zeggen: “YES! Ik heb een nieuwe baan!”

Stap 1: Je baanwensen in kaart brengen
Als eerste stap is het handig om in kaart te brengen wat je precies wilt gaan doen. Op die manier kun je veel gerichter zoeken naar een nieuwe baan. Pak een groot vel papier en begin met brainstormen.

Stap 2: Is je CV nog up te date?
Wanneer heb je voor het laatst je CV aangepast? Is alles wat er op staat nog relevant? Mist er werkervaring of een opleiding die je hebt gedaan? Werkwijzer heeft een handige checklist voor je opgesteld om binnen 20 minuten je cv te updaten: https://www.werkwijzerbv.nl/checklist-binnen-20-minuten-je-cv-te-updaten/

Stap 3: Ga gericht zoeken
Gebruik het internet als basis om te zoeken, Google, Facebook, Linkedin, vacaturebanken en maak vacature-alerts aan. Schrijf je in bij Werkwijzer en stuur je cv naar recruitmentbureaus. Vertel vrienden en familie dat je op zoek bent en wat je zoekt. Werkwijzer kan je op weg helpen naar een passende baan in Nijmegen en omgeving. Lees ook: https://www.werkwijzerbv.nl/wat-kan-werkwijzer-voor-mij-als-werkzoekende-betekenen/ . Vind hier nog meer tips: https://www.werkwijzerbv.nl/hoe-ben-ik-online-goed-zichtbaar-voor-nieuwe-werkgevers/

Stap 4: Schrijf een inhoudelijk goede motivatiebrief
Een goede motivatie gaat niet over je werkverleden (dat is je CV), maar juist over wat je gaat brengen in de nieuwe baan bij de nieuwe werkgever. Begin je sollicitatie met een pakkend voorbeeld of een grappig detail. Dan boei je de lezer vanaf het begin en val je op in de volle mailbox van de recruiter.

Stap 5: Je bent uitgenodigd
Gefeliciteerd! Dit is dé kans die je met beide handen moet aanpakken. Goede voorbereiding is het halve werk! Tips over je sollicitatiegesprek vind je hier: https://www.werkwijzerbv.nl/tips-voor-je-sollicitatiegesprek/. En we hebben ook nog tips voor je om succesvol te onderhandelen over je salaris. Lees het hier: https://www.werkwijzerbv.nl/tips-om-succesvol-te-onderhandelen-over-je-salaris/

Heel veel succes met je zoektocht naar een nieuwe baan in 2020! En als het gelukt is willen we dat natuurlijk graag horen!