Hoe ben ik online goed zichtbaar voor nieuwe werkgevers?

Categorie
Nijmegen
Datum
01 mei 2018

Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden als je gaat solliciteren. Eén daarvan is hoe jij je online presenteert. Welke informatie jij over jezelf online zet en hoe jij je online uit op verscheidene social media, kan invloed hebben op hoe jij overkomt bij een potentiële werkgever. Daarom hebben wij deze blog geschreven, zodat jij ervoor kan zorgen dat jij je online van je beste kant kan laten zien.

Profiel en cv

Ten eerste is het enorm belangrijk dat je een goed LinkedInprofiel hebt. Daarnaast is het ook goed om je cv op websites te zetten zoals Nationale Vacaturebank, Indeed en Monsterboard. Zorg wel altijd dat je cv goed staat en dat je alle relevante informatie erin zet. Geef bijvoorbeeld ook altijd bij je profiel of samenvatting aan welke functie je wilt/hebt, hoeveel uur je wilt werken en waar je wilt werken. De meeste mensen vergeten die laatste twee vaak, al is dit voor recruiters erg belangrijk om te weten. Zet je dat niet op je profiel of cv, dan loop je de kans om over het hoofd gezien te worden.

Foto

Gebruik altijd een goede foto. Zorg dat je foto jou weergeeft zoals je bent en dat de foto passend is voor een professionele omgeving. Upload dus niet dat ene leuke feest- of vakantiekiekje. Vermijd foto’s waar je een alcoholisch drankje vasthebt, waar je (met) kinderen opstaat en upload ook geen groepsfoto’s. Met jouw profielfoto presenteer jij jezelf visueel aan een recruiter of potentiële werkgever. Zorg dus dat deze foto goed is.

Relevante informatie

Zorg dat er alleen relevante informatie op jouw cv staat. Dit geldt bijvoorbeeld voor werkervaring en opleiding. Maar ook voor elementen zoals hobby’s. Het is erg leuk om een persoonlijk tintje aan je cv te geven door hobby’s toe te voegen. Zorg alleen wel dat het ook echt iets over jou zegt. Tv kijken is geen hobby. Dat is een algemeenheid, want vrijwel iedereen vindt dat leuk. Een hobby is iets dat specifiek voor jou geldt. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van oude auto’s, of het werken in je zelfaangelegde moestuin. Wees dus specifiek. Zet niet op je cv dat je graag leest, maar zet erop dat je vooral gek bent op boeken over Italiaanse architectuur. Op je cv moeten dingen staan die jou uniek maken, want je gebruikt je cv om jezelf te presenteren. 

Social media

Het is daarnaast ook belangrijk dat je kritisch bent op al jouw online uitingen. Kijk dus naar je Facebookpagina, je Tweets, je Instagramprofiel en alle ander social-media-accounts die je hebt. Je zult namelijk net zien dat iemand jouw profiel tegenkomt die iets over jouw sollicitatie heeft te zeggen. Wees er vooral bewust van dat alles wat jij op social media plaatst (of dat nou een bericht, foto of opmerking is) te zien is door andere mensen. Zet dus de foto’s en berichten die niet bijdragen aan een positief beeld over jou op ‘alleen vrienden’ of verwijder ze. Voorkom dat mensen een negatief beeld over jou kunnen vormen.

Bij Werkwijzer zijn we altijd geïnteresseerd naar je cv. Je kan deze dus altijd opsturen. Solliciteer je naar een specifieke functie? Bel ons dan even, dan hebben we je naam al een keer gehoord en dan kan je meteen vragen stellen over de vacature (want die heb je ongetwijfeld).