Tips om succesvol te onderhandelen over je salaris

Categorie
Nijmegen
Datum
01 mei 2018

Als je aan een nieuwe baan begint, zal je met je nieuwe werkgever in overleg gaan over je salaris. Dit is altijd een spannend en soms ook lastig gesprek. Want waar kan je om vragen? Wat is reëel? Om jou te helpen dit gesprek iets makkelijker te maken, hebben wij voor jou deze blog met tips geschreven.

1. Bereid je altijd goed voor

Dit is echt essentieel. Google je functie en lees je in over wat het gemiddelde loon is voor mensen met jouw beroep. Er zijn websites waar je precies kan zien wat de gemiddelde persoon in jouw functie, die dezelfde leeftijd en werkervaring heeft, verdient. Zo weet je wat reëel is om te vragen. Vraag ook rond bij je eigen kenniskring. Vraag bijvoorbeeld aan je vrienden wat zij verdienen om een beter beeld te krijgen wat gangbaar is om te vragen.

2. Overspeel je hand niet

Dat is naast, een goede voorbereiding, ook ontzettend belangrijk. Als jij veel te hoog inzet, dan geef je een negatieve indruk. Je nieuwe werkgever kan dan denken dat je geen inzicht hebt. Ook kan het de indruk geven dat je meer om geld geeft, dan de organisatie en de inhoud van je functie; het kan daardoor lijken dat je niet echt gemotiveerd bent. En dat zijn allemaal ideeën die jij niet over jezelf wilt afroepen bij je nieuwe werkgever.

3. Weet wat de secundaire voorwaarden zijn

Hoeveel uur per week ga je werken? Krijg je per 4 weken of per maand betaald? Krijg je vakantiegeld of zit dat in je salaris inbegrepen? Hoe zit het met je vrije dagen? Ziektekosten? Bouw je pensioen op en hoe? Zijn er doorgroeimogelijkheden? Wat is het perspectief om te groeien in het salaris? De hoogte van het salaris is dus niet het enige wat je mee moet nemen in de onderhandeling en de overweging om ergens te solliciteren of te gaan werken.

4. Wees eerlijk

Wat vaak gebeurt is dat mensen bij hun nieuwe werkgever vertellen dat ze veel meer verdienden bij hun vorige baan dan ze daadwerkelijk deden, zodat ze om meer kunnen vragen bij de nieuwe werkgever. Een voorbeeld: Jan verdiende €2.400,- bruto per maand bij zijn oude werkgever. In de onderhandelingen voor het salaris bij een nieuwe werkgever geeft hij aan €3.000,- bruto per maand te hebben verdiend. Daarom zegt hij bij zijn nieuwe werkgever dat hij €3.200,- wil gaan verdienen. De nieuwe werkgever vraagt in dit geval om een loonstrookje van je oude werkgever. Nu heeft Jan een probleem, want hij moet tegen de nieuwe werkgever zeggen dat hij gelogen heeft. Dat kun je natuurlijk beter voorkomen en dat doe je door eerlijk te zijn.

5. Wees bewust van het verschil tussen bruto en netto

Als jij €100,- netto minder aangeboden krijgt dan je eigenlijk zou willen, wees dan wel bewust dat dit nettobedrag waarschijnlijk uitkomt op €40,- / €50,- minder. Is dat het waard om een baan aan je voorbij te laten gaan? Nee toch? Wees dus niet te principieel. Het is beter om een leuke baan te hebben waar je voldoening uithaalt en ietsjes minder betaald krijgt, dan een baan waar je niet blij mee bent, maar wel die €40,- / €50,- meer betaald krijgt of dat je helemaal geen baan hebt.

Als je gaat onderhandelen over je salaris, zorg dus altijd dat je voorbereid het gesprek in gaat en dat je nooit je hand overspeelt. Vind je het lastig? Werkwijzer kan je altijd helpen.