Werken in de zorg

De zorg is een mooi vak en kan soms heftig zijn. Je staat dichtbij je cliënten waardoor je emotioneel tegen een stootje moet kunnen. Leuke momenten worden afgewisseld met minder leuke. Zo ben je de ene dag een engel die goed voor dementerende ouderen zorgt, de andere dag heb je te maken met lastige familieleden.


Je zoekt iedere dag weer naar de balans tussen goede zorg leveren en tijdgebrek. Geen dag is hetzelfde, waardoor werken in de zorg zo dynamisch en afwisselend is. Het is vaak geven en nemen. Het geeft je voldoening en dankbaarheid van de mensen, maar kan ook veel van je vragen. Het is vaak hard werken met een klein team; je hebt onregelmatige diensten maar er is ook veel flexibiliteit.

Werken in de zorg gaat hand in hand met contact met mensen. Je wilt de mensen een prettige leefomgeving bieden die vertrouwd en veilig voelt. Het bieden van een luisterend oor en het geven van een knuffel wanneer daaraan behoefte is. De werkzaamheden gaan van lichte verzorging zoals helpen met douchen, aankleden en koken van een maaltijd tot en met intensieve verzorging en het geven van specialistisch advies.  

Werken in de zorg kan op verschillende niveaus. Helpenden worden gelukkig weer veel ingezet en zijn de steun en toeverlaat van de afdeling, die hard werken om de bewoners op tijd in en uit bed te krijgen met alle verzorging daar omheen en als er tijd over is een spelletje rummikub spelen met de bewoners.

Als Verzorgende verricht je verzorgende en verplegende handelingen. Je voert verpleegtechnische handelingen uit zoals katheters verwisselen en injecteren en werkt volgens het behandelplan. De Verpleegkundige signaleert, observeert en diagnosticeert, treedt in acute situaties handelend op en waarschuwt de arts. Je bewaakt de kwaliteit en verricht complexe verpleegtechnische handelingen. Kortom, ieder niveau biedt zijn eigen dynamiek en verantwoordelijkheid. Werkwijzer biedt vacatures aan op ieder niveau.

Werken in de zorg is vaak een bewuste keuze waar Werkwijzer je graag bij wilt helpen. Werkwijzer is sinds 2007 actief in het plaatsen van Helpenden, Verzorgenden en Verpleegkundigen in de regio Nijmegen, Arnhem, Wageningen en Ede. Onze zorgconsulenten staan altijd voor je klaar met een luisterend oor om je te helpen en te begeleiden naar een nieuwe baan.

Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 024-3226600.