Werkgever

Werkwijzer informeert: Wet DBA

Dit jaar is de VAR verklaring verdwenen, door de nieuwe regels kan er verwarring ontstaan. Werkwijzer uitzendbureau en Werkwijzer Mobiliteit informeren graag over deze nieuwe regeling.
Op 1 mei 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) in werking getreden. Met de inwerkingtreding van de wet behoort de VAR verklaring definitief tot het verleden. Een centraal element in de nieuwe wet is de door de belastingdienst opgestelde Modelovereenkomsten.

Deze overeenkomsten bevatten bepalingen die schijnovereenkomsten moeten tegen gaan. Van een schijnovereenkomst is bijvoorbeeld sprake als de ZZP-er opdrachten uitvoert als zelfstandige ondernemer, terwijl er juridisch gezien sprake is van een dienstverband. De nieuwe regels kunnen voor onduidelijkheid zorgen. 

Werkwijzer uitzendbureau en Werkwijzer Mobiliteit organiseren daarom op dinsdag 1 november om 8:00 uur een ontbijtbijeenkomst met als thema: De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties.

Werkwijzer heeft mr. Oscar Hijink van Hijink advocaten uitgenodigd om de wet toe te lichten en vragen te beantwoorden. Vanaf 7:30 uur bent u van harte welkom op Kerkenbos 10-21 in Nijmegen.

Er staat een ontbijtje voor u klaar, om 8:00 uur start de bijeenkomst en praat Mr. Hijink u bij over de nieuwe wet. Wij sluiten om 9:00 uur de bijeenkomst af. Deelnemen aan deze interactieve en kleinschalige bijeenkomst? Aanmelden kan hier.

Werkwijzer hoopt u op dinsdag 1 november te mogen verwelkomen in Nijmegen.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst, kunt u zich wenden tot Jacqueline Olijerhoek, 06-30735053 of jolijerhoek@werkwijzermobiliteit.nl en Ilse van Steen-Rebergen, 06-29566606 of ivansteen@werkwijzerbv.nl