Werkwijzer op de heftruck Deel I

Afgelopen jaar heeft Werkwijzer veel samengewerkt met WTD Opleidingen. Veel van onze uitzendkrachten hebben in 2017 het logistiek paspoort of delen daarvan behaald. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar de ervaringen van onze medewerkers. Door ons goed in te leven in onze medewerkers en opdrachtgevers, kunnen we nog beter werken.

Er is maar een manier om erachter te komen hoe het voelt om logistiek medewerker te zijn, door het te doen! Op dinsdag 12 december was het zo ver, het team van Werkwijzer ging van start om het heftruckcertificaat te behalen!

Stefan Driessen van WTD opleidingen heeft ons eerst uitgebreid verteld over WTD en alle opleidingen die zij kunnen verzorgen voor medewerkers. Zij kunnen bijvoorbeeld uitzendkrachten opleiden tot logistiek medewerkers met een logistiek paspoort en zij geven trainingen voor chauffeurs, zodat zij voldoende punten hebben voor de code 95. Zij verzorgen een breed scala aan trainingen op het gebied van veiligheid!


Na de introductie was het tijd om een proeftoets te maken. We kregen 28 vragen over het rijden met een heftruck en veiligheid. Dat was best pittig! In de toets stonden vragen over lastdiagrammen, rijrichting en veiligheidsvoorschriften. We zijn allemaal gezakt voor de proeftoets! Dat betekent flink aan de studie voor het echte examen.

Tijd voor de praktijk, veiligheidsschoenen aan en richting de oefenhal! WTD heeft in Wijchen een grote ruimte waar geoefend kan worden met verschillende vervoersmiddelen. Wij hebben geoefend met een EPT (elektrische pallettruck), reachtruck en een heftruck.

In de oefenruimte staan stellingen, diverse parcours en andere dingen die je bij een logistieke werkomgeving tegen kan komen. Het was heel leerzaam en ook leuk om te ervaren hoe de verschillende logistieke voertuigen aanvoelen. Het rijden op de heftruck ging redelijk tot goed bij iedereen, sommige van ons hadden wat meer moeite met de reachtruck en EPT. Toch even wennen: zijwaarts rijden met een 360 ° stuur. Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd.

Nu gaan wij flink studeren in de e-learning module van WTD, poetsen we onze veiligheidsschoenen en dan gaan we zaterdag op voor ons examen! Benieuwd wie allemaal zijn certificaat behaalt? Houd onze social media in de gaten, in het tweede deel van de blog delen we de uitslag!

Wil je ook werken als logistiek medewerker en ben je benieuwd naar de opleidingsmogelijkheden? Bel ons en wij vertellen je alles over de mogelijkheden! Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 024-3226600. We horen graag van je!