Werkwijzer op de heftruck deel II

Op zaterdag 16 december was het zo ver: examendag! Een spannende dag: veiligheidsschoenen gepoetst en de e-learning module van WTD doorgenomen, We waren er klaar voor.
We zijn de dag gestart met het theorie-examen. In dit examen worden er veel vragen gesteld over veiligheid, voorschriften, maten, gewichten, hefcapaciteit en de betekenis van een aantal pictogrammen. Best pittige vragen, we zijn gelukkig wel allemaal geslaagd!

De theorie was binnen, maar toen kwam het echte werk: praktijk examen! Een aantal van ons moesten nog wat extra oefenen. Het praktijk examen start met de inspectie en controle van de heftruck. Je let daarbij onder andere op slijtage aan de banden, controleert de lampen en natuurlijk of Heftruck werkt en daarbij geen hydraulische olie lekt.

Na de controle en inspectie volgden een aantal opdrachten, waaronder een stapelopdracht en een behendigheidsopdracht. Het is best spannend om de opdrachten goed uit te voeren terwijl de examinator en je mede cursisten naar je kijken. Het goede nieuws is dat we alle vier geslaagd zijn!

Het was een bijzonder leuke, maar vooral leerzaam! Er komt veel meer bij kijken dan alleen even een rondje rijden op een heftruck!

Wil jij ook weten of jij heftruckcertificaat kan behalen en aan de slag kan gaan als logistiek medewerker? Wij weten nu (bijna) alles! Bel ons op 024-3226600.